Şehitlerimizin Adları Okullarda Yaşatılmaya Devam Ediyor

13 Nisan 2017 Perşembe günü, 15 Temmuz Şehitlerimizden polis memuru Köksal KAŞALTI’nın adı, Keçiören’de mezun olduğu Aktepe Lisesine verildi. Yeni adı Aktepe Şehit Köksal Kaşaltı Anadolu Lisesi olan okulda düzenlenen programa şehidimizin ailesinin yanı sıra Emniyet Genel Müdürümüzün eşi Genel Başkanımız Sayın Gülhan ALTINOK Hanımefendi, Ankara İl Emniyet Müdürü Mahmut KARAASLAN, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Uğur BULUT, İlçe Emniyet Müdürü Şerafettin DEMİR, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan IŞIK ve AK Parti İlçe Başkanı Zafer ÇOKTAN da katıldı. Şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan şehit Köksal KAŞALTI’nın eşi Şerife KAŞALTI, “Öncelikle eşimin isminin mezun olduğu okula verilmesiyle ölümsüzleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bazıları sessiz sedasız ölür. Kimsesiz. Bazılarının çok seveni olur camii avlusuna sığmaz cemaat. Öyle bir ölmeli ki insan geride bıraktığı eşi ve çocuğu her daim başı dik gezebilmeli, isminin her zikredildiğinde eşi ve evladının gözlerinden gurur fışkırmalı. Allah’ım vatan hainlerine bir daha fırsat vermesin. Bu okulda okuyan öğrenciler de önce vatan diyenlerden olsun inşallah’’dedi. Duygu yüklü konuşmasında şehit eşine duyduğu özlemi dile getiren Sayın KAŞALTI, sözlerinin devamında şunları söyledi: “Bir polisi sevmişsen bir ömür onsuz kalmayı da seversin. Resimlere, ondan kalan anılara, evlada sarılmaktır polisi sevmek. Yiğit bir polis seviyordum, polis eşiydim, şimdi ise şehit polis seviyorum, şehit polis eşiyim”

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa AK ise, şehit polise Cenab-ı Allah’tan rahmet dileyerek, “Onun okul arkadaşları ve ülkemiz dimdik ayakta, şehitlerimizin kanları yerde kalmadı. Burada bulunan gençlerimizin hepsi Köksal KAŞALTI gibi vatan için canlarını feda etmeye hazır” dedi.

Ankara İl Emniyet Müdürü Sayın Mahmut KARAASLAN, ‘‘Atatürk’ün Gençliğe Hitabı’nda da söylediği gibi Ey Türk Gençliği, Birinci vazifen, Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dahili ve harici bedhahların olacaktır” cümlelerinden yola çıkarak o gece yani 15 Temmuz gecesi o hainler, uçaklarla ve tanklara karşımıza dikildiler. Şehitlerimizin, milletimizin imanlı yürekleri karşısında küçük duruma düştüler. Şehidim Köksal da vatanın birliği için kanını dökerek birliğimizi daha da pekiştirdi.” diye konuştu.

Sayın Gülhan ALTINOK ise yaptığı konuşmada; ‘‘ Aziz Şehitlerimiz, güzel vatanımız için, bizlerin huzurla, güvenle yaşayabilmesi için canlarını feda ettiler. Bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Onlar için ne yapsak az. Vatan onlara minnettardır. Bu güzel vatan evlatlarının adlarının okullarda yaşatılması, nice Köksalların, Ferhatların, Çağdaşların yetişmesine vesile olacaktır inşallah.’’ dedi.

Program, Ankara İl Emniyet Müdürü Sayın Mahmut KARAASLAN’ın İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Ayhan IŞIK ve Okul Müdürü Sayın Murat ORAL’a Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı armağan etmesinin ardından, Şehit Polisimiz Köksal KAŞALTI adına yaptırılan köşenin açılışının yapılması ile sona erdi.