Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Eşi Sayın Emine ERDOĞAN Hanımefendi’nin Teşrif Ettiği Türk Polis Teşkilatının 172. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri

Türk Polis Teşkilatının 172'nci kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ilk olarak Cebeci ve Karşıyaka Polis Şehitliklerinde Anma Töreni düzenlendi.
Cebeci Polis Şehitliğindeki törene, Emniyet Genel Müdürü Sayın Selami ALTINOK ve eşi Sayın Gülhan ALTINOK, Genel Müdür Yardımcıları Mustafa GÜLCÜ, Ali BAŞTÜRK ve Mehmet AKDENİZ, Ankara Emniyet Müdürü Mahmut KARAASLAN, Daire Başkanları, şehit aileleri, gaziler ve yakınları ile Emniyet Teşkilatı mensupları katıldı. Sayın ALTINOK'un Şehitlik Anıtına çelenk koyması ile başlayan tören; saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Şehitlerimiz için yapılan Saygı Atışı sonrası, Sayın ALTINOK Şehitlik Özel Defterini imzaladı. Aziz Şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim okunup dua edilmesini müteakip Sayın ALTINOK ve beraberindeki heyet, şehitlerimizin kabirlerini tek tek ziyaret ederek karanfil bıraktı ve şehit yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulundu.
Şehitlik ziyaretinin ardından, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın eşi Sayın Emine ERDOĞAN Hanımefendi, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman SOYLU ve üst düzey yöneticilerin teşrifleriyle, Şehit ve Gazi aileleri onuruna öğle yemeği programı düzenlendi.
Programın başında şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi. Dua edilmesinin ardından protokol konuşmalarına geçildi.
Programda konuşan Sayın Emine ERDOĞAN Hanımefendi, şehitlerimizin şehadete ulaşmalarıyla artık bütün milletin evladı olduğunu ifade ederek, “Hasret kolay dinmiyor ama inşallah ebedi âlemde buluşacak, Rabbimin müjdelediği nimetlere kavuşacaksınız. O zamana kadar devletimiz hep arkanızda. Her türlü ihtiyaçla her zaman yanı başınızdadır.” dedi.
Sayın ERDOĞAN konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Vicdanların işlemediği yerde polis devreye girer, huzurun bekçiliğini yapar. Zor şartlarda canını ortaya koyarak cesaretle, yiğitlikle mücadele eder. Polis teşkilatımız her geçen gün güçleniyor. Gerek mesleklerinin gerektirdiği donanım gerekse de insani ilişkiler noktasında daha da bilinçleniyor. Vatandaşlarımızın özgürlüğünü kısıtlamadan güvenliğini sağlama gayreti içinde canla başla çalışıyorlar. Bu yüksek vazife şuuru içinde kendilerinden dahi vazgeçiyorlar. Gerek 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sırasında gerekse de çeşitli terör olaylarında nice polisimizi kaybettik. Şehadetleri ile onlar artık bütün milletin evlatlarıdır.”
“Milli olan her şeye karşı da polisimiz bir siperdir” diyen Sayın ERDOĞAN, zor şartlarda mesai başında saatler boyu çalışan polislerin kötülükle mücadele ederken bir yandan da gönülleri imar etme çabasına şahit olduğunu belirtti.
Gittiği her ilde şehitlerimizin ailelerini mutlaka ziyaret ettiğine değinen Bakan Sayın Süleyman SOYLU ise, yemekte yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
“Bu sandalyelerde oturanlar kadar değiliz. Bu salonda bizlerle birlikte olan, yanı başımızda olan, şu anda bizleri gören, koruyan ve bizleri muhafaza eden şehitlerimiz ile birlikteyiz. Sadece onlar çocuklarını, annelerini, babalarını, yakınlarını korumuyorlar. Onlar şu anda görevini devrettikleri arkadaşlarını da koruyorlar. Bugün görev yapan arkadaşlarımızda da aynı bilinç var. Trafikte, uyuşturucu ile mücadelede, terörde, özel harekâtta attığı her adımda o kardeşlerinin yanlarında olduğunu biliyorlar.”
Tarih boyunca bir dizi mücadeleyle kazanılan ve çok arzulanan bir coğrafyada yaşadığımızı belirten Sayın SOYLU, “Ankara için Kızılay neyse, İstanbul için Taksim, Eminönü neyse bilmeliyiz ki dünya için bu cennet coğrafyamız, bu cennet vatanımız, Türkiyemiz, Anadolumuz aynıdır. Dolayısıyla burada yaşamanın bir bedeli, burada yaşamanın bir sorumluluğu vardır.” diyerek Emniyet Teşkilatının 172'nci kuruluş yıl dönümünü tebrik etti ve tüm personele üstün başarılar diledi.
Emniyet Genel Müdürü Sayın Selami ALTINOK ise, 15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında Türk Polisi ve milletimizin gerçek vatan evlatlarının hainlerin alçak emellerine ulaşmalarını engellediğini, tarihin altın sayfalarına yazılmış destanlara bir yenisinin daha eklendiğini, adeta ikinci bir kurtuluş savaşı mücadelesinin verildiği o gece 63 polisimiz, 5 askerimiz ve 181 vatandaşımızın şehadet mertebesine ulaştığını dile getirdi.
Şehit ve gazilerimizin Emniyet Teşkilatının baş tacı olduğuna vurgu yapan Sayın ALTINOK konuşmasının devamında, “Yaptıklarımızın yeterli olmadığının bilinci ile yanınızda olduğumuzu hissettirmek ve yüzlerinizde bir tebessüme vesile olmak adına çok daha güzel işler ve faaliyetler planlamak ve yürürlüğe koymak için de var gücümüzle çalışmak boynumuzun borcudur.” dedi.
Konuşmaların ardından yemeğe geçilen programın devamında Sayın Emine ERDOĞAN Hanımefendi ve Bakan SOYLU, Şehit ve Gazi Aileleri ile yakından ilgilendi.