Aziz Şehitlerimizin Emanetleri İle Ankara’nın Tarih Kokan İlçesi Beypazarı’ndayız

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 172. Yılı etkinlikleri kapsamında, 07.04.2017 tarihinde, Emniyet Genel Müdürümüzün eşi Genel Başkanımız Sayın Gülhan ALTINOK Hanımefendi öncülüğünde, Daire Başkanları eşleri ve Ankara’da ikamet eden şehit ailelerimizle birlikte, Ankara’nın tarihi ilçesi Beypazarı’na gezi düzenlendi. Sabah saatlerinde Ankara’dan yola çıkılan ve 140 kişinin katılımı ile gerçekleşen ziyaretimizde, misafirleri ilçenin girişinde, Beypazarı Belediye Başkanı Sayın Tuncer KAPLAN ve eşi karşıladı. Sayın KAPLAN, şehit ailelerimizi ilçelerinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti şu sözlerle ifade etti: ‘‘ Böylesine güzel bir topluluğu ağırlamak bizim için çok büyük bir onur, çok büyük bir gurur. Emniyet Teşkilatımızı, polis şehitlerinin ailelerini ağırlamak, güvenlik güçlerimizin ailelerini ağırlamak, bizim için tarifsiz bir onur, tarifsiz bir güzelliktir.’’

Sayın ALTINOK ise konuşmasında Emniyet Teşkilatının 172. Yılının hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunarak şunları söyledi: ‘‘ Şehit ailelerimiz bizim en kıymetlilerimiz. Vatanımız var ise ayakta ise, şu anda burada bulunabiliyor ve nefes alabiliyorsak şehitlerimiz sayesinde. Şehitlerimiz bu vatanı yaşatmak için can verdiler. Onlar için ne yapsak az. Onların haklarını asla ödeyemeyiz.’’

Gezide ilk durağımız tarihi Suluhan Nasuh Paşa Konağı oldu. Burada yol yorgunu olan misafirlere çay ve kahve ikramının ardından öğle yemeği için tarihi Taş Mektep’e geçildi. Beypazarı’nın lezzetli yöresel yemeklerinin yenmesiyle ilçe gezimiz başladı.

Rehberimiz öncülüğünde Beypazarı tarihi hakkında bilgiler edinerek, Kent Tarihi Müzesi ziyaret edildi. Müzede sergilenen, ilk çağlardan günümüze kadar olan tüm tarihi seyirler, maketler, kalıntılar ve dönem eserleri, tüm belgelerle Beypazarı’nın dünü ve bugünü en ufak ayrıntısına kadar canlandırıldı.

Tarihi çarşıda ailelerimiz alışveriş yaparak, yorgunluklarını yüksek bir tepe üstüne kurulmuş ve Beypazarı’nın eşsiz manzarasının yer aldığı çayevinde attılar. Çok güzel biz ziyaret olduğunu ifade eden ve Sayın ALTINOK’a teşekkürlerini sunan ailelerimizle birlikte Ankara’ya dönüş yolculuğu başladı.