Şehitlerimizin Emanetleri ile Tekrar Bir Aradayız

24.03.2017 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve derneğimiz işbirliği ile Ankara Polis Moral Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde düzenlenen akşam yemeğinde, Emniyet Genel Müdürümüzün eşi Genel Başkanımız Sayın Gülhan ALTINOK Hanımefendi, şehit ailelerimizle yine bir araya geldi.

Şehitlerimizin çocuklarına yönelik düzenlenen ve tiyatro gösterisi ile başlayan etkinliğe şehit ailelerimizin yanı sıra Emniyet Genel Müdür Yardımcıları eşleri ve Daire Başkanları eşleri de katıldı.

Tiyatro gösterisinin ardından yenilen yemekte şehit çocuklarımızın bir nebze de olsa mutlu olması ve hoş bir vakit geçirmesi amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini ve bu tarz etkinliklerin devam edeceğini ifade eden Sayın ALTINOK, konuşmasının devamında şunları kaydetti: ‘‘ Vatan emanetine sahip çıkma konusunda en büyük fedakarlığı gösteren kıymetli şehitlerimizin aileleri, vatanımız ve sizler şehitlerimizin bıraktığı kutlu bir emanetsiniz. Onlar olmasaydı ne şu an burada bulunabilir, ne de bu topraklarda yaşayabilirdik. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Biliyoruz ki, Allah-ü Teala sabredenlerle beraberdir. Biz de imtihanımızı, inşallah sabrederek, dayanarak, o büyük acımızı yüreğimize gömüp başımız dik dolaşarak ve vatan için çalışmaya devam ederek vereceğiz. Değerli misafirlerimiz Emniyet Genel Müdürlüğü olarak milletimizin değerlerine hep sahip çıktık, coğrafyamızın, tarihimizin, inancımızın emanetlerine sahip çıkmaya da devam ediyoruz. Her zaman şehit yakınları ve gazilerimizin yanında olduk. Bunu biz, teşkilatımıza yakışır bir biçimde ulvi bir görev olarak gördük. Görev diyorum ama inanın görev değil. O gün gittiğim ziyaretlerde, bir şehir annesinin elini öptüysem, bir eşin bir evladın yanına gittiysem, onlara dokunabildiysem, o gün inanın huzur içinde uyuyorum. Şehitlerimizin evladı benim evladımdır. Ben nasıl kendi evladımı koruyup kolluyorsam şehitlerimizin evlatlarını da her zaman gücüm yettiğince koruyup kollayacağım. Bunu da görev bilinci ile değil yüreğimden gelerek, isteyerek ve huzurla yapıyorum.’’

Sayın ALTINOK, konuşmasının devamında şunları söyledi; ‘‘ Kıymetli misafirlerimiz, bayrağımızın hilali bağımsızlığın sembolüdür. Al rengini şehitlerimizin kanından almıştır. Bayrağımızın göklerde her daim dalgalanması uğrunda canını veren aziz şehitlerimiz için gece gündüz demeden, vatanın her karış toprağında hep beraber çalışıp, birlik ve beraberlik içinde olacağız. Bu vatanı daha ileriye götürmek için sizlerle canla başla çalışacağız. Bize düşen görev, şehitlerimizin bize kutlu bir emanet olarak bıraktığı bu vatanı, istiklali, ezanı, bayrağı, milletimizin hak ve hukukunu korumaktır. Emniyet güçleri, bu uğurda, büyük bir güçle, şevkle, canla başla çalışmaya devam ediyor ve edecektir. Sizlere tekrar hoş geldiniz diyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. ’’

Konuşmasının ardından, Sayın Genel Başkanımız Gülhan ALTINOK Hanımefendi şehitlerimizin çocuklarıyla fotoğraf çektirdi ve bir şehit çocuğu tarafından kendisine çiçek hediye edildi. Programda, şehit çocuklarımız yüz boyama, hulohop, palyaço, balon şov gibi aktiviteler ve sandalye kapmaca, halat çekme gibi yarışmalarla keyifli vakit geçirdiler.