18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi Anma Programı

23.03.2017 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü ve derneğimiz işbirliği ile 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Haftası vesilesi ile Şehitlerimizi anmak için Ankara Polis Moral Eğitim Merkezi’nde kahvaltı programı düzenlendi. Düzenlenen kahvaltıya, Şehit ailelerimizin yanı sıra, Emniyet Genel Müdürümüzün eşi Genel Başkanımız Sayın Gülhan ALTINOK Hanımefendi, Jandarma Genel Komutanı eşi Sayın Demet GÜLER, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri eşi Sayın Aynur KASIRGA, Jandarma Lojistik Komutanı eşi Sayın Gülay ÖZKARA, Adalet Akademisi Başkanı eşi Sayın Yasemin AKÇİL, Yargıtay Onursal Başkan Vekili eşi Sayın Zekiye İLHAN, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları eşleri, Daire Başkanları eşleri katıldı.

Polis Radyosu spikerlerinden Binnur USTA’nın sunuculuğunu yaptığı kahvaltımıza Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlandı. Ardından şehitlerimiz anısına hazırlanan sinevizyon gösterisi izlendi. Programımıza katılan herkese teşekkür eden Sayın ALTINOK şehit ailelerine hitaben yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi: ‘‘ Şehitlerimizin değerli yakınları, şehitlerimizin bizlere emanetleri, kıymetli gazilerimiz, saygıdeğer misafirlerimiz hepiniz kahvaltımıza hoş geldiniz. Emniyet Genel Müdürlüğü ve derneğimizce şehit aileleri için düzenlediğimiz, ayrıca, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümü vesilesiyle bu gün şehitlerimizi bir kez daha saygı ve sevgiyle anmak için buradayız. Ay yıldızlı bayrağımızın ilelebet göklerde dalgalanması için, bu ülkeyi, namusunu, iradesini canı pahasına koruyan, içimiz yansa da, annelerin, eşlerin içi yansa da, bizim huzur ve güvenimiz için kahramanca mücadele veren ve bu uğurda canlarını feda eden, aziz şehitlerimiz; sizler, peygamberlikten sonra gelen en büyük rütbeye nail oldunuz. Sizler, peygamberlerle, evliyalarla, güzel insanlarla birliktesiniz. Bakara suresi 154.aytte diyor ki; ‘ Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyiniz. Bilakis onlar diridirler, lakin siz anlayamazsınız.’ Evet, biz biliyoruz ki; onlar diridirler. Biz anlayamıyoruz. Biz yalan bir dünyadayız. O dünyada da inşallah imtihanımızı en güzel şekilde tamamlayarak, onların yanına ulaşacağız. İnşallah onların yanına gittiğimizde yüzümüz ak olarak, onlara layık olarak, onların şefaatine nail olan insanlar olarak gitmeyi hepimize Rabbim nasip etsin.’’ Şehit ailelerinin ve gazilerin, vatan emanetine sahip çıkma konusunda en büyük fedakârlık gösterenlerden olduğunu, onlar var olduğu için bu ülkenin var olduğunu, bu topraklarda yaşıyorsak ve halen nefes alabiliyorsak bunu onlara borçlu olduğumuzu vurgulayan Sayın ALTINOK, bu uğurda vatan uğrunda gerekirse canını feda etmekten çekinmeyeceklerinin, yine vatanımız için çalışmaya çabalayamaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Sayın ALTINOK, konuşmasının devamında şunları söyledi; ‘‘ Her şeyden önce canın sahibi Allah’tır. Bize düşen de o mübarek canların, o güzel şehitlerimizin, o kahramanlarımızın bıraktıklarına sahip çıkabilmek, emanetlerine gereken hürmeti ve özeni gösterebilmektir. Şehitlerimizin anneleri bizim annelerimizdir. Eşleri benim kardeşimdir. Evlatları evladımdır. Dolayısıyla onlar için yapılan her şey bizim için bir görevden öte, yüreğimizden gelerek yaptığımız işlerdir. Şehitlerimizin emanetleri ve gazilerimiz, sizler biliniz ki, her daim milletimizin ve devletimizin en kıymetli emanetleri olacaksınız. Emniyet Teşkilatı, şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanlıkları ve sizlerin fedakârlığınızdan aldıkları güçle ülkemizin huzur ve güven ortamını korumaya devam edecek. Bizler, bu teşkilatın gecesini gündüzüne katan mensuplarının eşleri olarak, boş durmayacağız. Her zaman çalışacak, her daim sizin yanınızda olmaya çalışacağız. Bir nebze de olsa acılarınızı hafifletmeye, bir nebze de olsa yaralarınıza merhem sürmeye devam edeceğiz. Bundan sonra da bu şeklide toplantılarımız devam edecek, mümkün olduğunca her ailemize ulaşmaya çalışacağız. Hepinizi tekrar sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Hepinizi çok seviyorum. İyi ki varsınız.’’

Kahvaltı boyunca, Sayın Genel Başkanımız Gülhan ALTINOK Hanımefendi tek tek masaları dolaşarak şehit aileleri ile sohbet etti. Şehit ailelerimiz ise yakın ilgi ve alakalarından ötürü başta Sayın ALTINOK Hanımefendi olmak üzere bu güzel programda emeği geçenlere teşekkürlerini ilettiler.