Şehitlerimizin Adları Okullarda Yaşatılmaya Devam Ediyor

22 Mart 2017 Çarşamba günü, 15 Temmuz Şehitlerimizden Özel Harekat Polisi Feramil Ferhat KAYA’nın isminin verildiği okulun açılış töreni ile 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Haftası etkinlikleri kapsamında şehitleri anma programı düzenledi. Törene, Şehidimizin ailesinin yanı sıra, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Emre BİLGİLİ, Emniyet Genel Müdürümüzün eşi Genel Başkanımız Sayın Gülhan ALTINOK Hanımefendi, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanı Sayın Selami TÜRKER, Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mustafa ÖZEL, Genel Başkan Yardımcımız Sayın Serpil AKDENİZ, Genel Sekreterimiz Sayın Döndü TÜRKER, Üyemiz Sayın Tülay ÜNAL, okul öğretmenleri ve öğrencileri ile davetliler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Şehit Feramil Ferhat KAYA Anadolu Lisesi Müdürü Sayın Hüseyin İZMİR, bütün şehitlerimizi sevgi ve saygı ile andığını, onların kutsal emaneti olan vatan ve bayrağa her zaman sahip çıkacaklarını vurguladı. Kahraman Şehidimiz Feramil Ferhat KAYA’nın adının okullarına verilmesinden duyduğu gururu ifade eden Sayın İZMİR, şehitlerimizin gönüllerinde yaşadığını ve her daim yaşatacaklarını belirtti.

Okulun öğrencilerinden Yaren KOCAOĞLU’nun Şehit Feramil Ferhat KAYA’nın ailesine yazdığı duygu dolu mektubu okumasının ardından, Şehidimizin annesi Şengül KAYA, oğlunun adının bir okulda yaşatılmasından duyduğu mutluluğu belirterek, bu vatanın herkese emanet olduğunu vurguladı. Oğlu ile gurur duyduğunu söyleyen Sayın KAYA, bir okulda bir şehit isminin yaşatılması kadar anlamlı bir şey olmadığını belirtti.

Okul öğrencilerinin seslendirdiği Çanakkale Türküleri ve yine kendilerinin hazırladığı Çanakkale ve Şehitler dramasının ardından tören son buldu.