DERNEĞİMİZİN 30.OLAĞAN GENEL KURULU

Derneğimizin 30.Olağan Genel Kurulu 23.12.2016 tarihinde saat 14.00’de Ankara Polis Moral Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Toplantımız, Yönetim Kurulu Üyeleri, Şube Başkanları ve temsilcileri ile Genel Merkez üyelerimizin katılımıyla gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Divan Başkanlığı oluşturuldu.

Aklanan yönetim kurulu adına, Divan Başkanı Sayın Sultan YILMAZ, önceki Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Fatma Serpil AKDENİZ’i konuşma yapmak üzere kürsüye davet etti. Sözlerine, divan heyetine teşekkür ederek ve misafirlerimize yönetim kurulu adına hoş geldiniz diyerek başlayan Sayın Fatma Serpil AKDENİZ, bir yıl boyunca dernek adına ellerinden geldiğince, karınca kararınca güzel şeyler yapmaya çalıştıklarını, bundan sonra da seçilecek yeni yönetim kuruluna başarılar diledi. Sayın AKDENİZ, ülkemizin zor günlerden geçtiğini, bu yüzden aynı şekilde çok fazla çalışılması gerektiğini, birlik ve beraberliği her zaman akılda tutmamız gerektiğini ifade etti. Sayın AKDENİZ konuşmasına şöyle devam etti: ‘‘Eşlerimize her zaman yardımcı olmalıyız. Çocuklarımızın eğitimlerine, sağlıklarına çok dikkat etmeliyiz. Gelecek sizlerin ellerinde hanımlar. Başkanlığım boyunca birlikte çalıştığım sayın yönetim kurulu üyelerine ve derneğimizin yıllardır çalışanı Ela Hanım’a şükranlarımı, minnetlerimi sunuyorum. ’’

Sayın AKDENİZ’in konuşmasının ardından yeni Yönetim ve Denetim Kurullarının seçimine geçildi. Yapılan gizli oylama ve açık tasnif sonucunda oy birliği ile, Yönetim Kurulu asil üyeliklerine; Sn.Gülhan ALTINOK, Fatma Serpil AKDENİZ, Fülya YILMAZ, Aylin ÖZSAVAŞ, Semra ŞENGÜN, Döndü TÜRKER, Keziban AYDOĞAN, Yönetim Kurulu Yedek Üyeliklerine; Aliye ALAYLI ALTUNDAŞ, Selda ULUCAN, Jülide ERİŞİR, Sevda YÜCESAN, Sadiye SAÇLI SEZER, Beyhan Nil TEKİN, Nesrin CANBOLAT, Denetim Kurulu Asil Üyeliklerine; Nur TATLI, Tülay ÜNAL, Nazan ÇETİNKAYA, Denetim Kurulu Yedek Üyeliklerine; Ayşegül GÜNGÖR, Asuman TEKBAŞ DEMİRTAŞ, Pınar ÖZEL seçildiler.

Dilek ve temenniler bölümünde Divan Başkanı Sayın Sultan YILMAZ, Sayın Gülhan ALTINOK Hanımefendi’yi kürsüye davet etti. Sözlerine, divan heyetine teşekkür ederek ve misafirlerimize yönetim kurulu adına hoş geldiniz diyerek başlayan Sayın ALTINOK, yeni yönetim ve denetim kurullarının hayırlı olmasını temennisinde bulundu. Önceki yönetim ve denetim kuruluna da teşekkür ederek, geçmişte pek çok öğrenciye burs sağladıklarını, çeşitli sosyal faaliyetlerde bulunduklarını, faaliyetlerin son kısmına kendilerinin de dahil olduğunu ifade etti. Sayın Hanımefendi, Polis Eşleri Kaynaşma – Yardımlaşma Derneği’nin bir dernekten öte büyük bir aile olduğunu, bu büyük ailenin ülkemizin belki de en zorlu mücadelelerinin verildiği bu dönemde Teşkilat mensuplarımızın moral ve motivasyonunu yükseltmek, sıkıntı ve dertlerini paylaşmak ve çözümleri konusunda faaliyetlerde bulunmak gibi çok ulvi vazifeleri olduğunu sözlerine ekledi.

Sayın ALTINOK konuşmasına şöyle devam etti: ‘‘ Bu vazifeleri layıkıyla yapmaktan, eşlerimizin verdikleri bu şanlı mücadeleye destek vermekten duyduğum mutluluğu tarif etmeye kelimeler, cümleler yetmez. Ülkemizin yıllardan beri ekonomik, sosyolojik ve psikolojik açıdan kalkınmasında en büyük engellerin başında son günlerde de yaşadığımız terör sorunu başta olmak üzere pek çok sorunlarla karşılaşmaktayız.

Biz bu sorunlarla büyük bir kararlılıkla mücadele edeceğiz. Eğer gururlu değil vakur olursak, eğer kararlı olursak, azimli olursak, çalışır çabalarsak, bir olursak birlikte olursak ben inanıyorum ki, aşamayacağımız hiçbir zorluk yoktur. Yeter ki hep beraber olalım. Hep beraber konuşalım, tartışalım en sonunda güzel fikirler oluşturarak inşallah verimli çalışmalara imza atalım.’’ Sayın ALTINOK konuşmasının devamında 68 engelli ailesini, yaklaşık 150 şehit ailesini ziyaret ettiklerini, yine huzurevi ziyaretleri yaptıklarını, engelliler haftası ile ilgili programlar yaptıklarını ifade etti. Burs miktarını aylık 2 yüz liraya çıkarmayı hedeflediklerini, burs verilen öğrenci sayısını da iki katına yükseltmeyi amaçladıklarını vurgulayan Sayın Hanımefendi, bunun için de dört katı çalışmaları gerektiğini belirtti. Bütün illerdeki Emniyet Müdürü eşleri ile bir grup oluşturduklarını, birbirlerinden fikirlerinden, projelerinden faydalanacaklarını, hep birlikte en fazlayı hedefleyerek çalışmayı amaçladıklarına da değinen Sayın ALTINOK, önümüzdeki sene Polis Eşleri Derneği ’ın gelirlerini çok çok yükseltmek istediklerini bunun için de illerden destek beklediklerini vurguladı.

‘‘ BU EVLATLAR İYİ YETİŞİRSE BENİM VATANIM, MİLLETİM DAHA REFAH İÇERİSİNDE OLACAK, TERÖR BİTECEK, KİMSE BENİM VATANIMA YAN GÖZLE BAKAMAYACAK ’’

Konuşmanın son bölümünde Sayın Gülhan ALTINOK Hanımefendi su sözlerle birlik ve berberliğin önemine değindi ‘‘ Kalbimizle, yüreğimizle çalışmalarımızı yaparsak daha fazla sonuç elde edeceğimize inanıyorum. Bu evlatlar iyi yetişirse benim vatanım, milletim daha refah içerisinde olacak, terör bitecek, kimse benim vatanıma yan gözle bakamayacak demeliyiz. Şu anda da dünyanın sayılı büyük devletlerinden biriyiz, belki de en büyüğü olabiliriz. Bunu için bizler de elimizi taşın altına koyacağız. Bir söz vardır ya; vatanını en çok seven görevini en güzel yapandır. Bizler de eğer vatanımızı seviyorsak görevimizi en güzel şekilde yapacağız. Doktor, avukat, daire başkanı, her meslekten arkadaşımız var burada. Herkes kendi çevresinde insanları daha duyarlı hale getirerek, derneğimizi tanıtarak, burslarımız hakkında bilgilendirerek bağışta bulunmalarını sağlayabiliriz. Sadece burslar değil, sosyal projeler başlatacağız. Sosyal faaliyetlerde bulunacağız. Bununla ilgili toplumsal farkındalık oluşturmalıyız. Bunun için de illere çok iş düşüyor. Bizim 20 ilde şubemiz yoksa 20 ilde o kadar insanı kaybediyoruz demektir. Neden kaybedelim? Çalışalım, didinelim şubelerimizi o illerde açalım. O küçücük illerden bile o kadar güzel şeyler çıkıyor ki, yeter ki gayret edelim. Mesela değişik kurum kuruluşlardan da destek alalım. Bağışlarının doğru yere gitmesini arzu eden hayırsever vatandaşlarımıza yol gösterelim. Tanışma kaynaşma çayları yemekleri düzenleyelim. Biz dedik ya vatandaşa hizmet edeceğiz, onların hizmetkarıyız diye. O yüzden mümkün olduğunca ilişkilerimizde bire bir olalım. Yani şehit ailelerimize kendimiz gideceğiz. Rütbesi ne olursa olsun, astmış üstmüş aramızda öyle bir şey yok. Ne olduğumuzun önemi yok. Biz bir olduğumuz müddetçe, Mehmet Akif’in de dediği gibi toplu attıkça yürekler onu top da sindiremez. Nitekim bunu 15 Temmuz’da biz çok iyi yaşadık. Yüreğimiz toplu attı. Bizi ne tanklar ne toplar, ne uçaklar sindiremedi. Demek ki eğer şu yürek varsa, vicdan varsa, güç varsa birlik varsa hiçbir şey bize engel olamaz. O yüzden çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız. Ben sizlerde bu sinerjiyi, bu ışıltıyı görüyorum. Sözlerime son verirken son günlerde yaşadığımız acı olaylarda vatan için canını veren şehitlerimize rahmet diliyorum. Bizler onlar için, onların emanetleri için çalışacağız. Gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Vatan onlara çok şey borçlu. Yeni yönetim kurulu üyelerimize ve tüm şubelerimize, 2016 – 2017 çalışma döneminin başarılı olmasını temenni ediyorum. ’’