DERNEĞİMİZİN 29.OLAĞAN GENEL KURULU

Derneğimizin 29.Olağan Genel Kurulu 25.12.2015 tarihinde saat 14.00’de Ankara Polis Moral Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Toplantımız, Yönetim Kurulu Üyeleri, Şube Başkanları ve temsilcileri ile Genel Merkez üyelerimizin katılımıyla gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Divan Başkanlığı oluşturuldu. Faaliyet raporu ve bilançonun okunarak oylanmasından sonra denetleme kurulu raporu ve tahmini bütçe okunarak oylandı. Ardından yeni Yönetim ve Denetim Kurullarının seçimine geçildi.

Yapılan gizli oylama ve açık tasnif sonucunda oy birliği ile, Yönetim Kurulu asil üyeliklerine; Fatma Serpil AKDENİZ, Gülay ÜNSAL, Nadire ASLAN, Selma TOPAKTAŞ, Leyla AKSOY, Sema ALTIN, Gönül TAŞDELEN, Denetim Kurulu Asil Üyeliklerine; Serpil KAMALI, Ayşegül GÜNGÖR, Semra ŞENGÜN seçildiler. Yeni Yönetim ve Denetim Kurullarının seçiminin ardından şubelerin kapanma usül ve esasları ile ilgili görüşülerek şube açma ve kapatılma yetkisi Genel Merkez Yönetim Kurulu’na verildi.

Dilek ve temenniler bölümünde Divan Başkanı Sayın Pakize ÇAKICI, Yönetim Kurulu Asil Üyeliğine seçilen Sayın Fatma Serpil AKDENİZ’i konuşma yapmak üzere kürsüye davet etti. Sözlerine, divan heyetine teşekkür ederek ve misafirlerimize yönetim kurulu adına hoş geldiniz diyerek başlayan Sayın Fatma Serpil AKDENİZ, derneğin bugüne kadar yaptığı başarılı çalışmaları bundan sonra da hep birlikte devam ettireceklerini belirtti. Derneğimizin toplumsal sorumlulukları yerine getirmesi adına ihtiyaç sahiplerine destek sağlamak için canla başla çalıştığını vurgulayan Sayın AKDENİZ, bundan sonra da bunun devamı için ellerinden geleni fazlasıyla yapma umudunu paylaştığını ifade etti. Sayın AKDENİZ konuşmasına şöyle devam etti: ‘‘ Derneğimizin amacı kutsaldır. Vizyonu ise; gelişmiş ülkelerdeki emsalleri arasında en fazla üyeye sahip olarak Uluslararası Polis Eşleri Birliği’nin kurulmasında öncülük etmektir. Bu vizyonumuza ulaşmak için çevremizdeki tüm polis eşlerini derneğimize üye olmaları konusunda ikna etmenin önemini takdirlerinize sunuyorum. Şubelerimiz herhangi bir sorunla karşılaştıklarında her zaman için görüşmeye ve işbirliğine açığız. Sizlerden ricam şudur ki; müzakere edilmeden şubelerin kapatılması yönünde bir hareket tarzı olmamasıdır. Bizler, şubelerin sorunları için elimizden geleni yapmaya hazır olacağız. Geçtiğimiz günler, çok acı şeyler yaşadık. Bu vesile ile şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Sizlere çalışmalarınızda başarılar diliyor, şimdiden hepinizin yeni yılını kutluyorum.’’

Genel Kurul sonrası düzenlenen akşam yemeğimize, Emniyet Genel Müdürümüzün eşleri Sayın Zehra LEKESİZ Hanımefendi onur konuğu olarak teşrif ettiler. Genel Kurulumuza ve akşam yemeğimize katılan tüm misafirlerimize tek tek hoş geldiniz diyen Sayın Hanımefendi, yeni yönetim kurulu üyelerimize ve tüm şubelerimize, 2015 – 2016 çalışma döneminin başarılı olması temennisinde bulundular.